Limburg heeft bijzondere kastelen. Waar anders in Nederland vind je een “hoogteburcht” of een “terrassenkasteel”?
Ook heeft Limburg een geheel eigen versie van de renaissancestijl: de 'Maaslandse Renaissance' en in de 18e eeuw een eigen variant van de rococostijl: de 'Luik-Akense-Maastrichtse' decoratie stijl. Op zondag 18 september leer je meer over de mooiste Limburgse kastelen in een nieuw HOVO-college van Ineke Beeling.

Ineke Beeling is kunsthistoricus gespecialiseerd in historische interieurs en adviseur voor restauraties, reconstructies en herinrichtingen van monumenten. Ze neemt je in deze lezing mee langs de mooiste kastelen van Limburg en vertelt over al hun bijzonderheden.

De Bibliotheek & HOVO
De Limburgse bibliotheken en HOVO Limburg presenteren met trots een prachtig educatief programma in de bibliotheek, vol met culturele, geschiedkundige en verrassende onderwerpen waar iedereen aan kan deelnemen. HOVO (Nederland) is sinds 1990 de onderwijsinstelling die cursussen en lezingen organiseert, voor iedereen die zich wil verdiepen in kunst, cultuur, filosofie, geschiedenis, psychologie, exacte vakken en meer. Wel op academisch niveau, maar zonder verplichtingen en tentamens.

Samen met Cubiss en een aantal Limburgse bibliotheken heeft HOVO Limburg een speciaal cursus- en lezingenprogramma opgesteld, dat plaatsvindt in de bibliotheek. De vertrouwde, vakbekwame en bevlogen docenten van HOVO geven colleges, lezingen en cursussen over actuele thema's waarin zij excelleren. Kijk voor meer HOVO-colleges bij de Bibliotheek Bibliorura op bibliorura.nl/hovo.

Praktische info:

Wanneer: 18 september van 14.00 tot 16.00 uur
Waar: de Bibliotheek Bibliorura
Kosten: €5,00 voor leden, €7,50 voor niet-leden. Dit is inclusief een drankje.

Tickets: www.bibliorura.nl/tickets