Film en literair voorprogramma As Equals

Op woensdag 9 november vanaf 19.30 uur organiseren we samen met de ECI Cultuurfabriek een film- en literatuuravond in het kader van festival As Equals, met als thema ‘Vluchtelingen’. Hierbij wordt de animatiefilm The Island vertoond, een hervertelling van Daniel Defoe’s klassieker Robinson Crusoe die commentaar geeft op de benarde situatie van immigranten en de tragische ecologische toekomst van onze planeet.

Samenwerking Humanitas en IDO

Vanaf 1 oktober is tijdens ons IDO-spreekuur - iedere donderdag van 12.30 tot 14.30 uur - ook een vrijwilliger van Humanitas in de bibliotheek aanwezig. Mensen konden al bij ons Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) terecht met hun vragen over websites van de digitale overheid.

Doe Mee weken

Van 17 september t/m 12 oktober organiseert Seniorvriendelijk Roermond diverse activiteiten voor senioren in Roermond in het kader van de landelijke Week tegen Eenzaamheid, de Dag van de Ouderen en Wereld Alzheimer Dag.

Kinderboekenweek: Gi-ga-groen!

Van 5 t/m 16 oktober vieren we de Kinderboekenweek! Het thema is dit jaar Gi-ga-groen! en daarom staat ons activiteitenprogramma helemaal in het teken van dieren en de natuur. Zo kunnen kinderen van 3-7 jaar in de bibliotheek genieten van gi-ga-groen voorlezen met Lila Violet en Jaap en een avontuurlijke boswandeling maken in Nationaal Park de Meinweg.

Nederland Leest

In november is het weer Nederland Leest! Het thema dit jaar is ‘Oud worden, jong blijven’. In november krijgen bezoekers van onze bibliotheek het boek Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls cadeau. Deze ontroerende roman is een prachtig gesprek tussen moeder en dochter, over een bijzonder verleden en vitaal ouder worden.

Kom in actie tegen laaggeletterdheid!

In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Zij hebben vaak ook moeite met omgaan met een computer of mobiele telefoon. In de gemeente Roermond gaat het om 17% van de volwassenen en in de gemeente Roerdalen om 5% van de volwassenen.