Wil je op een gevarieerde manier kennismaken met hedendaagse Nederlandstalige poëzie? Ontdekken wat je door poëzie kunt leren over de wereld en over jezelf? 

In de leesclub ‘Poëzie met Meity’ verdiep je je in zes recent verschenen poëziebundels. Bijvoorbeeld van Ester Naomi Perquin, Jean Pierre Rawie en Marieke Lucas Rijneveld*. 

De zes bijeenkomsten vinden plaats in de periode oktober 2022 t/m juni 2023 op zondagmiddagen van 13.30 tot 15.30 uur in de Bibliotheek Bibliorura in Roermond. Iedere bijeenkomst staat een andere dichtbundel centraal. Je leest deze vooraf. Tijdens de bijeenkomst krijg je meer achtergrondinformatie over de dichter, de bundel én aanverwante poëzie. Samen praten we over woordkeuzes, betekenis en wat ons raakte. 

De leesclub wordt begeleid door Meity Völke (1980) uit Roermond. Meity studeerde Nederlandse Taal en Cultuur aan de universiteit van Nijmegen, werkte als docent Nederlands en studeerde Poëzie aan de Schrijversvakschool Amsterdam. In 2019 won zij de Turing Gedichtenwedstrijd, waarna in januari 2020 haar debuutbundel Aan het licht verscheen bij uitgeverij de Arbeiderspers. In 2021 vertaalde Meity poëzie voor Rode komeet, de biografie van dichteres Sylvia Plath. Momenteel schrijft zij, naast artikelen voor literaire tijdschriften en ander werk in opdracht, aan een tweede bundel.  

Meity heeft veel kennis van poëzie en ze weet je heel enthousiast te maken’, aldus een cursist. 
 
Meld je aan voor de leesclub ‘Poëzie met Meity’ en laat je meevoeren op de cadans van de Nederlandse poëzie van dit moment!
 
Wanneer: zondagmiddag 2 oktober en 13 november 2022 en 8 januari, 5 maart, 16 april en 11 juni 2023
Tijd: 13.30-15.30 uur
Waar: de Bibliotheek Bibliorura, Neerstraat 11-13 Roermond
Kosten: 90 euro voor bibliotheekleden, 110 euro voor niet-leden. De bundels dien je zelf aan te schaffen of te lenen bij de bibliotheek. 

*Volledige leeslijst:
Onmogelijk geluk - Jean Pierre Rawie
Slordig met geluk - Menno Wigman
Meervoudig afwezig - Ester Naomi Perquin
Archaïsch de dieren - Hester Knibbe
Komijnsplitsers - Marieke Lucas Rijneveld
Habitus - Radna Fabias

 Aanmelden

N.B. Het minimum aantal deelnemers voor de leesclub is zes en het maximum tien. Inmiddels is duidelijk dat er sowieso voldoende deelnemers zijn om de leesclub door te laten gaan.